Personvern

Sist oppdatert 23. mai 2018


Personvern er svært viktig for DoggieBag og vi ønsker å være åpne om hvordan vi behandler personopplysningene dine. Vi er opptatt av å håndtere dine personopplysninger på en trygg og sikker måte. Nedenfor finner du derfor informasjon om personopplysninger som samles inn og hvordan personopplysningene behandles, i tillegg dine rettigheter knyttet til behandlingen av personopplysningene.

Når du oppretter en bruker hos oss, gir du oss tilgang til informasjon om deg som navn, fødselsdato, epost, mobilnummer og adresse. Personvernreglene er laget for å hjelpe deg med å forstå hvilken informasjon vi samler inn, hvorfor vi samler den inn, og hvordan du kan oppdatere, administrere, eksportere og slette informasjon vi har samlet inn om deg.

Hvem kontrollerer dine personlige data?

DoggieBag kontrollerer personopplysningene du gir oss, og er ansvarlig for personopplysningene dine i henhold til gjeldende personvernslovgivning.

Hvorfor vi samler personopplysninger

Grunnlaget for å behandle alle personopplysninger om deg er for å kunne levere og forbedre våre tjenester. Vi er også pålagt av norsk lov å oppbevare en salgsdokumentasjon i forbindelse med regnskapsføring og eventuell garanti- og returhåndtering.

Vi vil bruke personopplysningene dine til å opprette og håndtere din personlige konto for å gi deg en personlig og relevant opplevelse hos DoggieBag. Dette muliggjør en sømløs opplevelse om du benytter våre tjenester på forskjellige enheter, som for eksempel stasjonær data, mobil og nettbrett.

Ved å lagre informasjon om din handlekurv (i vår nettbutikk) kan vi gi deg bedre support, relevante produktanbefalinger og du kan enkelt hente frem handlekurven på en annen enhet (ved å logge inn på din konto) eller komme tilbake til handlekurven på et senere tidspunkt, uten å måtte finne frem varene på nytt.

Vi samler også inn data angående navigering og browsing på våre nettsider, for å kunne forbedre våre nettsider og tjenester.

Personopplysninger som samles inn og behandles

Personopplysninger som samles inn og behandles kan deles i to kategorier:

  1. Informasjon du gir DoggieBag.
  2. Informasjon vi får når du bruker tjenestene til DoggieBag.

Informasjon du velger å gi
Dersom du velger å handle hos DoggieBag vil vi samle inn og lagre den informasjonen du gir oss. Dette vil være:

Denne informasjon er frivillig å gi fra seg, men er nødvendig for at vi skal kunne levere varene til deg og kunne kontakte deg angående din bestilling om nødvendig.

Hvis du velger å betale med kort håndteres dette av vår partner Nets. Nets er en av Europas største aktører innen betalingsterminaler, både på nett og i fysiske butikker. Dine kortopplysninger gis direkte til Nets og treffer aldri vår server. Videre gir Nets oss et utdrag av ditt kortnummer og en såkalt pan hash, som fungerer som en unik link til ditt kort. Når vi belaster ditt kort, sier vårt system “belast denne pan hash’en for X kr”. Utdraget av kortnummeret (f.eks. 4925 99** **** 9999) lar deg identifisere hvilket av dine kort du har registrert. Dette er en standardisert og trygg praksis som minimerer risiko.

Når du handler i vår nettbutikk med kort, kan du velge om du ønsker å lagre kortet eller ikke. Om du lagrer kortet vil du få en smidigere kjøpsopplevelse neste gang.

Bestiller du et av våre abonnementer og ønsker å betale med betalingskort, lagres kortet automatisk, da dette en nødvendighet for å kunne levere tjenesten.

Dersom du kontakter kundeservice eller kommuniserer med oss på andre måter, samler vi inn den informasjonen du gir fra deg i forbindelse med kontakten. Vi gjør oppmerksom på at informasjon din klient (f.eks. epost program) også er inkludert under dette. Dette vil normalt være følgende informasjon:

DoggieBag lagrer alle digitale henvendelser, for eksempel via Facebook, e-post, vår live chat eller liknende. Historikken lagres for å kunne yte bedre service og for å gjøre det enklere for oss å være flere kundebehandlere på en kunde.

Informasjonen du gir fra deg vil kunne bli brukt i våre interne tester for våre IT-systemer. Dette er for å sikre at systemene våre fungerer som de skal.

Informasjon vi får når du bruker tjenestene våre
Når du bruker nettsidene våre samler vi inn og oppbevarer loggdata om endringer gjort på kundeprofilen din (f.eks. endring av adresse, telefonnummer o.l.), samt hvilke varer du legger i handlekurven, hvilke kategorier og produkter du klikker på. Dette for å kunne spore relevante endringer, i tillegg lære hva våre kunder er opptatt av og dermed være i stand til å forbedre vårt produktutvalg og våre tilbud. Denne informasjonen benyttes også for å kunne gjøre det mulig å vise deg relaterte produkter eller sende deg relaterte tilbud (dersom du aktivt har bedt om dette). Informasjonen benyttes også for statistiske formål for å måle hvilke deler, sider og produkter på våre nettsider som er populære og liknende.

Som de fleste nettsider bruker vi informasjonskapsler og liknende teknologi ("cookies"). Cookies brukes eksempelvis til å lagre din handlekurv så du kan komme tilbake til den senere. Vi bruker også cookies til å samle inn informasjon om aktivitet, nettleser og enhet. Se lenger ned for mer informasjon om cookies.

Hvilke rettigheter har du?

Du har tilgang til det vesentlige av personopplysninger som behandles om deg på Min Side og du kan også oppdatere/korrigere opplysningene samt endre markedsføringspreferanser og trekke ditt samtykke når som helst om ønskelig.

Rettighet til tilgang:
Du har til enhver tid rett til å be om informasjon om personopplysningene vi oppbevarer om deg. Kontakt DoggieBag og du vil få tilsendt personopplysningene dine via e-mail.

Rett til korrigering:
Du har rett til å be om korrigering av personopplysningene dine dersom de ikke er korrekte, og dette inkluderer retten til å utfylle ufullstendige personopplysninger. Hvis du har en konto hos DoggieBag, kan du redigere personopplysningene dine på Min Side.

Rett til sletting:
Du har rett til å slette deler av eller alle dine personopplysninger som behandles av DoggieBag når som helst, bortsett fra i følgende situasjoner:

Vi gjør oppmerksom på at vi er pålagt av norsk lov (blant annet bokføringsloven) til å beholde personopplysninger i forbindelse med et kjøp i 10 år. Denne dataen kan derfor ikke bli slettet om du har utført et kjøp.

Din rett til å protestere på direkte markedsføring:
Du har rett til å protestere på direkte markedsføring, inkludert profilanalyser utført med tanke på direkte markedsføringsformål.

Du kan velge å ikke motta direkte markedsføring på følgende måter:

Databehandlere

Vi selger ikke personopplysningene dine til tredjepart, og vi bytter eller videreformidler heller ikke slik informasjon med tredjepart. En tredjepart får kun innsyn i opplysningene hvis dette er nødvendig for å utføre bestemte tjenester for oss, slik at vi kan levere våre tjenester til deg.

Databehandlere er andre selskaper som leverer tjenester vi benytter, som får tilgang til deler av dine personopplysninger. Nedenfor kan du se hvilke databehandlere vi benytter oss av og til hvilket formål i tillegg til link til deres nettsider.

Hvem Hvorfor Opplysninger som deles
Oslo Produksjon og Tjenester
http://opt.no/
Håndterer vårt lager, pakking og returer Navn, mobilnummer, adresse, bestillingsinformasjon (varer, ordrenummer o.l)
Campaign Monitor
CampaignMonitor.com
Sende nyhetsbrev på epost Navn, epost, sammendrag av kjøpshistorikk (antall kjøp og sum), hundens navn og abonnement (om du har et abonnement), brukerID og status i vårt fordelsprogram
Front
fro.no
Utsendelse av SMS Navn (i noen tilfeller) og mobilnummer
Facebook
Facebook.com
Annonser på Facebook Epost, kundeadferd, lokasjon og eventuell kjøp og kjøpsadferd
Google Adwords
adwords.google.com
Annonser i Googles annonsenettverk Epost, eventuelle kjøp og kjøpsadferd
Google Analytics
analytics.google.com
Måle adferd, trafikk og salg på våre nettsider Brukeradferd, eventuelle kjøp og kjøpsadferd, kilde til trafikk
Avida Finans og Inkasso
avidafinance.com
Fakturering og Inkasso Navn, adresse, mobilnummer, fødselsdato, epost og kjøpsinformasjon (varer, sum osv.)
Zopim
zopim.com
Kundesupport via Live Chat Hvis innlogget: Navn, epost, lokasjon, bruker og de opplysninger som blir delt
Value Accounting
valueaccounting.no
Regnskapsføring Salgsdokumentasjon
Grant Thornton
grantthornton.no
Revisjon Revisor vil få tilgang til den data som er nødvendig for å gjennomføre revisjon etter norsk lovgivning.

Konkurranser

Vi vil behandle opplysningene dine hvis du deltar i konkurransene våre. Personopplysningene dine vil brukes av DoggieBag til å kontakte deltakere om konkurransen, både før og etter, til å identifisere deltakere, bekrefte deltakernes alder, kontakte vinnere, og levere og følge opp leveringen av premier.

Informasjonskapsler “Cookies”

En informasjonskapsel – cookie – er en liten tekstfil med informasjon som lagres på din datamaskin, nettbrett eller mobile enhet og hentes opp derfra ved senere besøk. Hvis du bruker våre tjenester, antar vi at du godkjenner bruken av slike informasjonskapsler.

Vi kan dele informasjonskapsler inn i to grupper.

Sesjonsavhengig informasjonskapsel (Session Cookie)
Sesjonsavhengige informasjonskapsler fjernes når sesjonen er avsluttet, når du f.eks. lukker nettleseren.

Vi bruker denne type cookie til å holde deg logget inn på våre nettsider.

Fast informasjonskapsel (Cookie)
Disse informasjonskapselene slettes ikke etter endt sesjon og kan typisk inneholde informasjon en brukers innstillinger (språkvalg, menypreferanser o.l.). Denne type informasjonskapser gjør at fremtidige besøk hos nettsiden vil være raskere og tilpasset brukeren.

DoggieBag bruker denne type cookie til å lagre din handlekurv, for å gi deg en bedre handleopplevelse hos oss.

Tredjeparts informasjonskapsler
DoggieBag benytter seg av tredjeparts løsninger (fra f.eks. Google, Facebook o.l.) som også benytter cookies. Disse cookiesene brukes til å samle inn data for forskjellige formål, og er utenfor vår kontroll. Vi bruker f.eks. annerkjente Google Analytics for å samle inn data om aktivitet på være nettsider, Google lagrer da en cookie på våre besøkenes maskin (om din nettleser tillater dette) for å eksempelvis kjenne igjen at en bruker har besøkt vår side flere ganger eller for å måle ytelsen av våre nettsider.

Tredjepart cookies kan også brukes for å tilby relevant markedsføring via andre nettsteder/kanaler, som f.eks. Google’s nettverk og sosiale medier som Facebook, Instagram og Twitter.

Du kan enkelt slette cookies eller blokkere for nye cookies via innstillingsmenyen i din nettleser dersom du ikke ønsker at cookies skal lagres på din enhet. NB! Vær oppmerksom på at mange nettsider ikke vil fungere optimalt hvis du blokkerer for cookies.

Tilbakemelding

Send oss gjerne en mail til post@doggiebag.no dersom du har spørsmål eller bekymringer til hvordan vi behandler dine personopplysninger. Du kan også klage til Datatilsynet. Du finner informasjon om hvordan kontakte Datatilsynet på Datatilsynets nettsider: www.datatilsynet.no.

Oppdatering av vår personvernpolicy

Det kan hende vi må oppdatere vår Personvernpolicy. Den nyeste versjonen av vår Personvernpolicy er alltid tilgjengelig på nettsiden vår. Vi vil opplyse om viktige endringer i vår Personvernpolicy, for eksempel formålet med å bruke personopplysningene dine, hvem kontrolløren er eller vedrørende rettighetene dine.